KLADDIG CHOKLADKOLAKAKA Lindas bakskola o matskola
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
12
bitar
125 g
smör
1 ½ dl
ljus sirap
1 ½ dl
socker
2 tsk
vaniljsocker
1 krm
salt
¾ dl
kakao
1 ½ dl
vetemjöl
2
ägg
Beskrivning
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sirap och strösocker och låt det puttra på medelvärme i ca 3 min i kastrullen. Låt det svalna lite.
2. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
3. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diamter.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–24 min. Låt den svalna i formen. Servera gärna med vispgrädde eller glass och bär.
Lägg två marängbottnar på ett bakplåtspapper. Pensla dem med smält chokladoch låt den stelna i kylen. Vispa grädden fluffig och blanda ner mosadejordgubbar
Rör ihop allt till en lätt kladdig deg (den ska inte knådas, bara röras ihop). Blanda smör, socker, salt, vaniljsocker, kardemumma och mjölk i en bunke
Smula sönder digestivekexen och blanda ihop dem med smöret. Mosajordgubbarnaihop med strösockret. Vispa grädden lagom fluffig, och blanda den med färskosten, äggvitan och äggulan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.