Blanda med soja, risvinäger och honung. Skala och skär rotfrukterna i klyftor, lägg i en. Skär tofun i halvcentimetertjocka skivor och lägg i en liten ugnsfast form
Stek därefter tofu, lök, chili och ingefära i stekpanna med en neutral olja (jag valde rapsolja) samt sesamoljan tills dess att tofun börjat få lite färg och löken mjuknat
et med sin skarpa och pikanta hetta. Här får tofun sällskap av en svart bön- och vitlöksås som ger en lätt fermenterad och salt smak, tamarindens sötsyrliga karaktär, hoisinsåsens mustighet och den legendariska srirachachilin sätter pricken över i
Ugnsrostade rotfruktermed vitlök. Det har blivit så himla mycket sötsaker och bakverk här senaste dagar så nu var det dags att bryta av med lite mat faktiskt
Förutom att använda tofun till den här rätten, brukar jag dessutom ha den på mackan, konsistensen påminner lite om keso ochmed lite örtsalt på en god rostad macka är jag lätt i sjunde himmelen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.