Kikärtsgryta med rotfrukter
Jannah
Jannah

Kikärtsgryta med rotfrukter

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 port
  • 1 burk kokta kikärter à 400 g
  • 1 gul lök
  • 4 potatisar
  • 2 morötter
  • 1 msk olja
  • 500 g krossade tomater
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 4/5 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 paprika
  • färsk oregano
  • (Vegan)

Beskrivning

    Skala lök och rotfrukter och skiva dem.
    Skölj, blötlägg och koka kikärterna enligt förpackningens anvisning.
    Skala lök och rotfrukter och skiva dem.
    Fräs löken och rotfrukterna i oljan i en panna ca 5 minuter.
    Tillsätt krossade tomater och smula i buljongtärningen. Krydda med salt och peppar. Koka ca 15 minuter.
    Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar.
    Blanda i de kokta kikärterna och paprikan. Späd ev. med lite vatten. Koka ca 5 minuter.
    Hacka och strö över oregano.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.