1. Kikärtsbollar: Blötlägg kikärtorna över natten.
2. Koka dem mjuka, häll av vattnet och låt svalna.
3. Mixa slätt i matberedare med övriga ingredienser och forma bollar som du steker i olja till fin färg.
4. Sätt ugnen på 185°C. Blomkål: Dela blomkålen i stora buketter och lägg i en ugnsform, ringla över olivolja, salta och peppra. Baka av i ugnen i 30 min.
5. Sås: Blanda sesampasta, yoghurt, spiskummin, örtsalt, olivolja och svartpeppar från kvarn i en skål. Rör runt noga så att smakerna fördelas jämnt. Ställ svalt till servering.
6. Sallad: Skala morötterna. Använd en mandolin eller osthyvel och skär morötterna tunt på längden. Lägg i en bunke. Hacka persiljan och banka ut kärnorna ur granatäpplet. Blanda morötterna med persiljan, granatäpple, citronjuice, rivet citronskal, olivolja, salta och peppra.
Tillbehör: Servera den ugnsbakade blomkålen med kikärtsbollar, tahiniyoghurt och morotssallad.
Toppa med fint strimlad salladslök och rostade sesamfrön. vilket gjorde att frasigheten försvann, så nästa gång kommer jag nöja mig med att ha såsen bredvid och doppa blomkålen i istället
Skala och riv vitlök och blanda med olja i en liten skål. Pensla svampen med vitlöksoljan runt om. Mixa tillsammans med olja och balsamvinäger i en blender eller med hjälp av en stavmixer till en slät dressing
Otroligt enkelt men med fantastisk smak. Detta är inlägg #13 i initiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 17 maj 2015
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.