Kikärtsbollar med rostad blomkål.
Matilda
Matilda

Kikärtsbollar med rostad blomkål.

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Kikärtsbollar
  • 500 g okokta kikärtor
  • 1 st citron, skal + saft
  • 30 g färsk koriander
  • 1 msk salt
  • 0,75 dl olivolja
  • 0,75 dl kallt vatten
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 0,75 dl persilja
  • Blomkål
  • 600 g blomkål
  • 2 msk olivolja
  • salt & peppar
  • Yoghurtsås
  • 2 - 3 msk tahini (sesampasta)
  • 2 dl fraiche, t ex havre- eller sojagrädde
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk örtsalt
  • 1 msk olivolja
  • Morotssallad
  • 2 st morötter
  • 1 kruka persilja
  • 1 st granatäpple
  • 1/2 st citron, skal och saft
  • 1 msk olivolja

Beskrivning

    Receptet är för 4 personer.

    1. Kikärtsbollar: Blötlägg kikärtorna över natten.

    2. Koka dem mjuka, häll av vattnet och låt svalna.

    3. Mixa slätt i matberedare med övriga ingredienser och forma bollar som du steker i olja till fin färg.

    4. Sätt ugnen på 185°C. Blomkål: Dela blomkålen i stora buketter och lägg i en ugnsform, ringla över olivolja, salta och peppra. Baka av i ugnen i 30 min.

    5. Sås: Blanda sesampasta, yoghurt, spiskummin, örtsalt, olivolja och svartpeppar från kvarn i en skål. Rör runt noga så att smakerna fördelas jämnt. Ställ svalt till servering.

    6. Sallad: Skala morötterna. Använd en mandolin eller osthyvel och skär morötterna tunt på längden. Lägg i en bunke. Hacka persiljan och banka ut kärnorna ur granatäpplet. Blanda morötterna med persiljan, granatäpple, citronjuice, rivet citronskal, olivolja, salta och peppra.

    Tillbehör: Servera den ugnsbakade blomkålen med kikärtsbollar, tahiniyoghurt och morotssallad.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.