Mixa allt i en mixer och rulla till bollar.
Varmluftsugn 175 grader ca 15min.
Låt svalna innan du steker dem på spisen i ca 15min.
Detta är min bas för mina kikärtsbollar. Brukar lägga till lite gullök som jag fräst i lite mjölkfritt smör. En vitlöksklyfta eller två åker oxå i ibland.
Kikärtsbollar - 12 stycken. Kikärtsbollar - 12 stycken. Man kan gör mycket med kikärtor. Förra veckan blev det småkakor med kikärtor (Chocolate chickpea cookies), och nu blev det en slags chokladbollar med kikärtor som bas
Häromdagen ställde jag mig och gjorde en stor laddning med vegetariska bollar med jordnötter, för efter jul drar praktik igång för min del och då behöver jag lättfixade lunchlådor, eftersom jag inte vet hur mycket tid eller ork jag kommer ha när jag kommer hem
Ett middagstips. För ovanlighetens skull. De här utsökta små rackarna passar även veganer. Men vill du de ska hålla ihop lite bättre kan du tillsätta ett ägg i smeten, annars går det bra med chiafrön
Forma kikärtsbollar mellan två teskedar eller med händerna. 1. Mixa kokta kikärter till en fuktig färs. 2. Blanda färsen med koriander, vitlök, skalade sesamfrön, salt, spiskummin, vatten, och peppar
-) Falafel är steka kikärtsbollar med lök, persilja och tahini (sesampasta). Hemmagjord falafel  När vi var i Barcelona i somras hittade vi ett litet libanesiskt hak där de sålde falafel med massor med olika smakrika och starka röror
Vegetariskt alternativ– Följ receptet men byt ut köttfärsbiffarna mot kikärtsbollar. Förbered kikärtsbollarna dagen innan så går det snabbt att laga middagen nästa dag
Falafel är friterade veganska kikärtsbollar/kikärtsbiffar blandade med persilja och kryddor som serveras med grönsaker och olika såser såsom hummus, tahini- eller yoghurtsås
Det här är min tolkning av falafel, friterade kikärtsbollar. Falafel, vad fan är det. Det var min första tanke när jag hörde vad de skulle laga för mat i elimineringen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.