Khao soi quorn
Matilda
Matilda

Khao soi quorn

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 tsk olja
  • 5 klyfta vitlök
  • 4 tsk sambal oelek
  • 300 gram qurnbitar
  • 2 förp kokosmjölk (á 250 ml)
  • 1 msk grönsaksbuljong
  • 2 tsk currypulver
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 1 tsk socker
  • 1 nypa salt
  • 1 st lime
  • 4 st nudelportioner
  • 1 st gul lök
  • 1 näve basilika

Beskrivning

    Receptet är för 4 personer.

    1. Värm olja i en stekpanna (gärna lite djupare panna) släng i den finhackade vitlöken och stek i 1 min, häll sedan i sambal oelek under omrörning i ytterligare 1 min. Addera sedan qurnbitar, rör runt den i vitlöken och sambal oelek för att sedan steka den gyllenbrun i ett par minuter.

    2. Häll i kokosmjölken, grönsaksbuljongen, currypulver, kinesisk soja, socker och salt samtidigt som du blandar ingredienserna väl. Låt det koka upp och lägg ev till lite vatten beroende på vilken konsistens som önskas på rätten. Låt det koka upp så qurnbitarna tar bra smak, ca 15 minuter.

    3. Häll i den pressade limen och sänk värmen. Lägg i nudlarna (hur mycket är lite på tycke och smak) spara en del av nudlarna (dessa ska egentligen friteras för bäst smak). Häll sedan in den hackade löken och basilikan.

    4. Serveras varm och dela de resterande nudlarna och hällas över vid servering, för att få krispigheten i rätten.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.