Skala och riv:
Lök
Vitlöken
Pressa ut så mycket vätska som möjligt ur den gula löken och behåll fruktköttet.
Blanda rejält:
Lök
Vitlök
Kryddorna
Soja
Vegme och blanda rejält.
Låt gärna marinera i kylskåp i minst en timme.
Stek kebaben i en stekpanna tills den blir knaprig, eller i ugn på bakplåtspapper 225 grader i ca 15 min
-----
Limeaioli:
Skala och riv vitlöken
Riv skalet av limen och samla i en skål
Blanda ihop alla ingredienser och smaka av
Låt stå i kyl 30 min innan servering
-----
Chilisalsa:
Finhacka lök och tomat
Blanda ihop alla ingredienser och smaka av
Låt stå i kyl i 30 min innan servering
-----
Picklad lime:
Skiva löken
Pressa limen över löken
Låt dra 30 min innan servering
-----
Bygg kebaben:
Bröd
Rikligt med kebab
Alla tillbehör
Koriander eller persilja på toppen
Nåt som jag letat efter länge… Jag är ju galen i kebab när det gäller skräpmat. Hamburgare och pizza går helt bort om jag lyckas hitta en riktigt god kebab i pita
1) Sätt ugnen på 100 grader. 2) Rör ihop alla ingredienser noga så att alla kryddor blandas. 3) Baka ihop till en jämn rulle något mindre än köttfärslimpa, utan håligheter
Tänk att få njuta av hemmagjord kebab utan massa konstigheter i, smaken är fantastisk. Det är bara att steka köttet några minuter och du har super god kebab redo
Här kommer ett recept på kebab av köttfärs som går snabbt att göra. Du blandar ihop alla ingredienserna till kebabsmeten, platta ut den på plåtar och steker köttet i ugnen
Hittade ett mycket gott recept på hemsidan för Vindelnrökt sidfläsk. Passar kanske bäst på sommaren och tillagad över öppen eld men nu är det 1 meter snö ute och man behöver påminnas om sommaren
Jag trodde aldrig att jag skulle ha ett vegansk recept på persiska kebab kobideh på bloggen. Det såg exakt ut som kött efter att kebaben hade grillats i ugnen
Ett gott tips till lördagsmiddagen är verkligen hemmagjord kebab. Servera i pitabröd med vitkål, lök en het röd chilisås och vitlökssås eller som kebabtallrik med krispiga klyftpotatis
kebabköttet som jag har provat förut. Ät din "tacokebab" med eller utan buljongen som sås. Det blev så gott att jag har svårt att föreställa mig hur jag ska kunna peta i mig kebab från något snabbmatshak någonsin igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.