Kebab
mimmimi
mimmimi

Kebab

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Kebab
  • 1 paket Pulled VegMe á 240 g
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1,5 msk ljus sojasås
  • 2 tsk hela kumminfrön (EJ SPISKUMMIN)
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk torkad 0regano
  • Rikligt med svartpeppar
  • Salt
  • Rapsolja
  •  
  • Limeaioli
  • 2 dl VegMe vegansk Majonnäs
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 msk färsk citronjuice
  • 1 lime - juice och skal
  • Salt
  • Peppar
  •  
  • Chilisalsa
  • 1 stor gul lök
  • 1 stor tomat
  • 2 msk sambal oelek
  • 1/2 kruka färsk koriander
  • 1/2 dl olivolja
  • 1/2 citron - juicen
  • Salt
  •  
  • Picklad rödlök
  • 1 stor röd lök
  • 3 lime
  • 1 nypa salt
  •  
  • Övrigt
  • Rikligt med Koriander eller bladpersilja
  • Stora liba/pita/orientbröd

Beskrivning

    Kebab

    Skala och riv:
    Lök
    Vitlöken
    Pressa ut så mycket vätska som möjligt ur den gula löken och behåll fruktköttet.

    Blanda rejält:
    Lök
    Vitlök
    Kryddorna
    Soja
    Vegme och blanda rejält.
    Låt gärna marinera i kylskåp i minst en timme.

    Stek kebaben i en stekpanna tills den blir knaprig, eller i ugn på bakplåtspapper 225 grader i ca 15 min

    -----

    Limeaioli:
    Skala och riv vitlöken
    Riv skalet av limen och samla i en skål
    Blanda ihop alla ingredienser och smaka av
    Låt stå i kyl 30 min innan servering

    -----

    Chilisalsa:
    Finhacka lök och tomat
    Blanda ihop alla ingredienser och smaka av
    Låt stå i kyl i 30 min innan servering

    -----

    Picklad lime:
    Skiva löken
    Pressa limen över löken
    Låt dra 30 min innan servering

    -----

    Bygg kebaben:
    Bröd
    Rikligt med kebab
    Alla tillbehör
    Koriander eller persilja på toppen

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.