Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och skiva potatisen i tunna skivor. Koka i lättsaltat vatten tills potatisen är lagom mjuk
Dela broccolin i små buketter. Skala och hacka lök, vitlök och purjolök.
Dela tomaterna och strimla kasslern.
Hetta upp oljan i en större stekpanna och fräs alla grönsaker och kassler i några minuter.
Tillsätt grädde och mjölk i stekpannan och låt det puttra en stund.
Krydda med lite salt ( salta försiktigt då kassler kan släppa sälta), svartpeppar och oregano efter smak.
Blanda i den kokta potatisen.
Häll över allt i en ugnsfast form och strö över osten.
Gratinera i mitt i ugnen i cirka 15 minuter.
Servera gratängen med sallad och andra grönsaker.
Viktväktarna
mittWW Smartpoints BLÅ: 8 smartpoints per portion
mittWW Smartpoints GRÖN: 8 smartpoints per portion
mittWW Smartpoints LILA: 6 smartpoints per portion
I med chilisås och fransk senap. Toppa med Norrglimt eller annan smakrik ost. Koka broccolinoch blomkålen mjuka i vatten samt en grönsaksbuljongtärning
Skär kasslern i skivor ochtomaterna samt mozzarellan i bitar. Jag lagade kasslern med italienska inslag och till gratängen serverades ris och en sallad
Krydda med salt och peppar. Skala och skiva löken. Servera gratängen med bröd och en blandad sallad. Klicka potatismoset utefter ena kanten och lägg på grönsaksfräset
Lägg på brysselkål ochtomater. Halvera tomaterna. Men innan dess, dagens recept dom är en kasslergryta med brysselkål och en gräddig sås med chilisås och dragon
Blanda ihop grädden, soltorkade tomaterna, vitlöken, basilikan, pepparn och smaka av med salt. Denna vecka har jag haft fullt upp med annat och har inte haft så mycket tid för att blogga
Det händer grejer med både broccolioch röd lök när de får svettas i olja. Stod och valde mellan parmesan/vitlök och den med fetaost/soltorkade tomater, den tror jag också funkar här
En krämig och ganska mild ostsås som blandas med pasta, bacon, gul lök ochbroccoli. Hur skulle det kunna bli på något annat vis med tre sorters ost, OCH bacon
Krämig gräddsås med pasta, champinjoner, broccoli, soltorkad tomat, vitlök och riven ost. Smula i buljongen eller blanda i sojan, krydda med svartpeppar och låt koka upp
4 Grönsaker 800 g frysta potatisklyftor 250 g broccoli 1 msk olja salt svartpeppar Gryta 1 gul lök 250 g champinjoner 4 kycklingfiléer 2 msk smör 250 ml färdig sås (gärna favoritsås med smak av solmogna tomater) 2 1/2 dl vispgrädde Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Den här pajen är med andra ord helt perfekt Här valde jag att lägga till bacon, broccoliochtomater men den funkar såklart helt utan dom ingredienserna också
Idag lyxade jag till det lite och testade att göra en lite nyttigare variant av paj som jag fyllde med rökt lamm, broccoli soltorkade tomateroch fetaost och den blev väldigt populär hos herrarna i detta hus
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.