KASSLERGRATÄNG MED BROCCOLI OCH TOMATER
catrineyngbro
catrineyngbro

KASSLERGRATÄNG MED BROCCOLI OCH TOMATER

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Till 4 portioner behöver du
  • 400 gram potatis
  • 1 stånd broccoli
  • 1 gul lök
  • 1 bit purjolök (gärna gröna delen)
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 150 gram cocktailtomater
  • 500 gram kassler
  • 2 tsk rapsolja
  • 2 ½ dl matgrädde laktosfri 10 %
  • 1 dl mellanmjölk laktosfri
  • 4 msk riven ost 12 %
  • oregano
  • svartpeppar
  • salt

Beskrivning

    Gör så här:

    Sätt ugnen på 200 grader.
    Skala och skiva potatisen i tunna skivor. Koka i lättsaltat vatten tills potatisen är lagom mjuk
    Dela broccolin i små buketter. Skala och hacka lök, vitlök och purjolök.
    Dela tomaterna och strimla kasslern.
    Hetta upp oljan i en större stekpanna och fräs alla grönsaker och kassler i några minuter.
    Tillsätt grädde och mjölk i stekpannan och låt det puttra en stund.
    Krydda med lite salt ( salta försiktigt då kassler kan släppa sälta), svartpeppar och oregano efter smak.
    Blanda i den kokta potatisen.
    Häll över allt i en ugnsfast form och strö över osten.
    Gratinera i mitt i ugnen i cirka 15 minuter.
    Servera gratängen med sallad och andra grönsaker.
    Viktväktarna

    mittWW Smartpoints BLÅ: 8 smartpoints per portion
    mittWW Smartpoints GRÖN: 8 smartpoints per portion
    mittWW Smartpoints LILA: 6 smartpoints per portion

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.