Kantarelltoast med picklad rödlök!
mikaela.cooper.3
mikaela.cooper.3

Kantarelltoast med picklad rödlök!

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 skivor surdegsbröd
  • 300 gram kantareller
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk hackad timjan
  • smör
  • 4 skivor prästost, långlagrad
  •  
  • Picklad rödlök
  • 1 dl ättiksprit 12%
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 2 st rödlökar

Beskrivning

    Börja med löken. Koka upp ättika, socker och vatten. Låt svalna något. Skala och skiva löken tunt och lägg i en glasburk. Häll på den ljumma lagen och låt stå tills den kallnat. Står sig i 1-2 veckor i kyl. Sätt ugnen på 250 grader. Stek brödskivorna i smör och lägg dom på en plåt med bakplåtspapper. Stek kantarellerna i smör, salta och peppra och strö över timjan mot slutet. Fördela kantarellerna på bröden och lägg på osten. Gratinera högt upp i ugnen tills osten har smällt. Servera med picklad rödlök. Garnera med färsk timjan.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.