Börja med löken. Koka upp ättika, socker och vatten. Låt svalna något. Skala och skiva löken tunt och lägg i en glasburk. Häll på den ljumma lagen och låt stå tills den kallnat. Står sig i 1-2 veckor i kyl. Sätt ugnen på 250 grader. Stek brödskivorna i smör och lägg dom på en plåt med bakplåtspapper. Stek kantarellerna i smör, salta och peppra och strö över timjan mot slutet. Fördela kantarellerna på bröden och lägg på osten. Gratinera högt upp i ugnen tills osten har smällt. Servera med picklad rödlök. Garnera med färsk timjan.
Toppa medpicklad rödlök och strö på lite gräslök. Krydda med salt och peppar. Picklad lök. 1 l färska kantareller smör salt och peppar 4 st rejäla skivor bondbröd 1 dl crème fraîche 100 g löjrom st hackad gräslök Picklad rödlök
Supergott, enkelt och passar till väldigt mycket. De flesta recept använder den traditionella 1-2-3 lagen (1 del ättika, 2 delar socker och 3 delar vatten) men jag tycker den blir lite svag så jag har dragit ner på vattnet lite
När lagen svalnat något häller man den i en glasburk och fyller på med tunt skivad rödlök. Picklad rödlök är ett mycket gott tillbehör till i princip vad som helst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.