Koka ur vätskan ur svampen på låg värme.
Fräs sedan lök, vitlök, och kantareller i smör.
Häll på grädde och fond och koka ihop tills det blir gott och krämigt. Peppra med svartpeppar.
Stek finhackat bacon tills det blir riktigt knaprigt.
Koka pasta, blanda den med såsen och toppa med bacon och riven parmesan.
Mer än en gång har det resulterat i den här kantarellpastan, och det kommer även den senaste omgången kantareller att göra, närmare bestämt imorgon, när syrran och Vimal kommer på besök
Den här maträtten är ännu enklare än kantarellpastan i förra inlägget. När vi ändå är inne på kantareller och jag fortfarande har dem på lager kör vi ett recept till på samma tema
Den här maträtten är som en blandning av kantarellpastan och spaghetti carbonara, och ett perfekt användningsområde för de förvällda, frysta trattkantarellerna man har i frysen
(Och har du inget torp och ingen trappa att äta kantarellpastan på så kan du slå i en skvätt vitt vin och låta det puttra in i svampen innan du har i grädden och kanske kommer du lite lite närmare den känslan som vi hade där och då i solen framför eken
Som kantarellpastan, till exempel. Då var det sen söndagkväll här hemma. Vi är mätta på lövbiff med pommes och ful-bea, Olof går runt med Lily i sele och försöker få henne att somna, och jag passar på att uppdatera bloggen lite
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.