1. Mixa samman persilja, skalad vitlöksklyfta, riven parmesanost, olivolja, rivet citronskal och ½ msk citronsaft till en slät sås med hjälp av en stavmixer.
2. Smaka av med lite salt.
Kantarellpasta:
1. Koka upp vatten till pastan.
2. Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa kantarellerna.
3. Fräs lök, vitlök och kantareller i smöret tills all vätska kokat in. Tillsätt grädde och låt kantarellsåsen puttra i ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.
4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Sila av vattnet och blanda pastan med kantarellsåsen.
5. Lägg upp kantarellpastan i djupa tallrikar och toppa med gremolata och riven parmesanost.
) En krämig kantarellpastamed knaperstekt bacon. bort stekpannan från värmen medan du gör det). Späd sedan med mjölk, lite i taget, och häll på grädden
Kantarellpasta m. Koka pastan al dente medan du förbereder såsen. lättlagat Kantarellpasta m. Fräs lök, vitlök, bacon och svamp i en het, djup panna med lite smör
Gräddig Kantarellpastamed Salladslök & Chili. Sponsrat inlägg i samarbete med blogg. Bra lunch är jätteviktigt för mig, för att orka och för att (ärligt talat) inte äta mig mätt på cupcakes och glass, men ibland hinner man bara inte med att köra långkok och baka surdegsbröd, tid eller ork finns inte där helt enkelt
400 g pasta 500 g kantareller 2 msk smör, att steka i salt svartpeppar, nymalen 1 klyfta vitlök 2 dl grädde 2 dl kokvatten, från pastan 2 dl Västerbottensost, riven 1 knippe dill, litet
Låt puttra medans du kokar pastan. Häll upp och toppa med cashewnötter och persilja. Supergod, krämig, fyllig och mäktig pasta 4 personer300-400 gram grön bönpasta2 stora skivade gula lökar 6 st pressad vitlöksklyftor50 g torkad Karl Johansvamp50 g torkad kantareller3 st hackad tomater1 msk tamari4 dl havregräddeSvartpeppar2 msk hackad persiljaRostade cashewnötterSätt på pastavatten och blötlägg svampen
Mer än en gång har det resulterat i den här kantarellpastan, och det kommer även den senaste omgången kantareller att göra, närmare bestämt imorgon, när syrran och Vimal kommer på besök
Om man har lyckan att få tag på fina, färska, soligt gula, svenska kantareller - egenplockade eller torgköpta - så finns det ingen anledning att slå knut på sig själv för att konstra till det med ett krångligt recept
Efter några minuter, slå på grädden så den får koka tillsammans med dom andra ingredienserna. Häll av pastan och blanda ner i såsen, servera sedan med riven parmesan på toppen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.