Kantarellpasta med gremolatatopping
petra-89
petra-89

Kantarellpasta med gremolatatopping

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Kantarellpasta
  • 400 gram tagliatelle
  • 1 st gul lök
  • 2 klyfta(or) vitlök
  • 150 gram färska kantareller, el. frysta
  • 1 msk smör
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Gremolata
  • 1 kruka(or) färsk persilja
  • 1 klyfta(or) vitlök
  • 30 gram parmesanost
  • 3 msk olivolja
  • 1 st citron (er)
  • 1 krm salt
  • Topping
  • 50 gram parmesanost

Beskrivning

    Tillagning

    Gremolata:

    1. Mixa samman persilja, skalad vitlöksklyfta, riven parmesanost, olivolja, rivet citronskal och ½ msk citronsaft till en slät sås med hjälp av en stavmixer.
    2. Smaka av med lite salt.
    Kantarellpasta:

    1. Koka upp vatten till pastan.
    2. Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa kantarellerna.
    3. Fräs lök, vitlök och kantareller i smöret tills all vätska kokat in. Tillsätt grädde och låt kantarellsåsen puttra i ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.
    4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Sila av vattnet och blanda pastan med kantarellsåsen.
    5. Lägg upp kantarellpastan i djupa tallrikar och toppa med gremolata och riven parmesanost.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.