1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke. Blanda vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Rör snabbt ihop allt till en slät smet.
2. Blanda ihop kanel och strösocker i en skål.
3. Häll 1/3 av smeten i en smord och sockerkakasform, ca 1 ½ liter. Strö över 1/3 av blandningen i formen.
4. Häll över hälften av smeten som är kvar i bunken. Pudra på hälften av kanel- och sockerblandningen. Häll över den sista smeten och pudra över den sista kanel- och sockerblandningen.
5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 43–45 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den.
kanelbullesockerkaka 1-2 ägg 1,5 dl socker. Kanelbullesockerkaka. 4 oktober 2016 @ 14. 32. Kanelbullensdag, sugen på en god saftig kanelbulle till eftermiddagskaffet men orkar inte göra bullar
Häromkvällen gjorde jag en kanelbullesockerkaka som jag ska bjuda grannarna på ikväll när de kommer. Här hemma fortsätter projekt omgörning av tv-rummet på övervåningen, fast det stannade av lite i går
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.