smula jösten i en bunke. smällt magarinet och häll i mjölken, låt stå tills det blir finger varmt 37:grader. häll vätskan över jästen och rör om.
Tillsätt strösocker, salt ev smakämne och 14 dl vetemjöl.
Arbeta degen kraftigt i bunken tills den blir blank och smidig. Tillsätt ev i mer mjöl om det behövs.
strl lite mjöl över degen och låt den jäs i ca 40 minuter.
ta upp degen över ett mjölat bakbord och arbeta degen smidigt.
dela degen i 2 delar ock kavla ut det och bre på smör. strö sen på kanel och strösocker i önskad mängd.
rulla ihop det och skär ut till kanelbullar. låt det jäsa en stund under bakduk 10-20 minuter. pensla med uppvispad ägg och strö på pärlsocker.
grädda bullat 250 grader i 5-8 minutet, längder 225 grader i 15-20 minuter.
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.