olja till formen (lägg till SP för mängden du använder)
För 16 st frallor blir det 4 SP/st. För att komma ner i 3 SP/st behöver man göra minst 22 st frallor.
Beskrivning
Smula jästen i en bunke och rör ut med vattnet.
Tillsätt salt, honung och vetemjöl special och arbeta degen i cirka 10 min i maskin tills den känns riktigt elastisk.
Smörj en rymlig form, tex en ugnsform med lite högre kanter med olja.
Tippa ur degen i formen och vik ett par gånger, platta sedan till den, plasta formen och ställ i kylen.
Låt jäsa över natten.
På morgonen, sätt ugnen på 250°C.
Mjöla bänken och tippa ur den kalla degen på bordet.
Mjöla även ovanpå degen och skär lagom stora frallor som du lägger på plåtar med bakplåtspapper.
Låt frallorna bli rumsvarma i cirka 20-30 min.
Baka bröden mitt i ugnen i 12-15 min tills de fått ordentligt med färg.
Lägg på galler utan duk att svalna.
Ett lätt sätt att få nygräddade frallor på morgonen utan att behöva ställa sig och baka. Då jag befann mig i Söderhamn tog jag med mig de nygräddade frallorna hem till min syster och hennes familj, alltid roligt när man kan glädja andra med en doft av nybakt
Jag gillar verkligen idén med kalljästafrallor. Det är den perfekta helgfrukosten - nybakade frallor utan att behöva skramla med degbunkar, knåda deg och vänta på jästider
Kalljäst bröd - en kär favorit. Denna gång valde jag att dubbla receptet så att jag fick ut ungefär 16 stycken brödbullar istället för 8 stycken - gott bröd äts ju upp snabbare än man hinner blinka, och det är ju tråkigt att mötas av ett brödtomt både skafferi och frysbox
Vi bor ju granne med bageriet så att baka frallor till frukost känns egentligen lite överkurs, men på fars dag överraskade vi med sovmorgon för världens bästa pappa och lyxen att få vakna till den där härliga doften av nybakat bröd
I hennes bok heter de kalljästalördagsfrallor. Lägg frallorna på en plåt med bakplåtspapper, pensla eller spraya dem med vatten och strö över lite mjöl eller valfria frön
Dessa frallor med dinkelmjöl, dinkelflingor och linfrön är väldigt goda och enkla att baka. Forma små frallor med hjälp av mjölig sked eller med händerna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.