25 G Jäst
5 Dl Kallt Vatten
2 Tsk Salt
1 Msk Honung
2 Msk Olivolja
10-11 Dl Mjöl
1. På kvällen: Använd en stor bunke och lös upp jästen i vattnet.
2. Tillsätt salt, honung, Olivolja och rör om. Tillsätt sedan en del av mjölet (7 dl) och rör ihop, tillsätt successivt mer mjöl (3-4 dl) tills det blir en deg. Degen ska vara ganska seg & kladdig men börja släppa från kanterna. Pudra över lite mjöl på degen och plasta bunken.
3. Låt stå i rumstemperatur ca 30- 45 min, kolla så att du ser att det börjar jäsa. Ställ bunken i kylen över natten (8-12 tim).
4. På morgonen: Sätt på ugnen, 250 grader. Ta ur bunken ur kylen, häll ut lite mjöl på bänken. Stjälp ut degen och skär med degskrapa eller kniv lite oregelbundna bitar, ca 10x10 cm. Lägg på bakplåtspapper på plåt.
5. Grädda i ugn ca 12-15 min.
6. Låt svalna på galler och sedan är det bara till att hugga in! De är klara när de är gyllenbruna undertill
Inte mitt recept eller bild
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg