Kalkonfilé med underbart god sås
kjaellgren
kjaellgren

Kalkonfilé med underbart god sås

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6 portioner
  • 900 gram kalkonfilé
  • Smör
  • Salt, peppar och kryddpeppar
  • Sås
  • 3 dl vatten
  • 6 dl grädde 36%
  • 1 1/2 dl koncentrerad kalvfond
  • 1 1/2 tsk malen kryddpeppar
  • 1 1/2 msk soya
  • 3 msk rödvin
  • 3 msk svart vinbärsgelé
  • Redning av 4-5 msk mjöl och vatten

Beskrivning

    Sätt ugnen på 125-175˚ beroende på hur
    lång tid du har på dig. Lägre ugnstemperatur ger saftigare kött.

    Krydda köttet med salt, svart- och kryddpeppar runtom och bryn i stekpanna.
    Sätt in en termometer i den största filén och stek sedan tills termometern är 67˚. Ta ut och låt köttet vila inrullat i folie i ca 20 minuter.

    Sås
    Blanda vatten, grädde, kalvfond, soya, rödvin, svart vinbärsgelé och kryddpeppar i en tjockbottnad kastrull och låt småkoka i 20 minuter.
    När köttet är klart tillsätts den sky som bildats och mjöl-vattenredningen och koka ytterligare 3-4 minuter.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.