Köttfärssås
Mathias Olsson
Mathias Olsson

Köttfärssås

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4-500 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1 selleristjälk
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 msk tomatpure
  • 1 dl rött vin
  • 1 köttbuljongstärning (kalvbuljong)
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tsk torkad oregano
  • 0,5 torkad timjan
  • 1 lagerblad
  • Ev lite soja
  • Svartpeppar och salt

Beskrivning

    1. Finhacka lök, morot och selleri så fint du kan. Fräs mjukt utan att det tar färg i olivoljan.

    2. Tryck till vitlöksklyftorna med knivbladets sida och finhacka. Låt fräsa med de andra grönsakerna i någon minut.

    3. Tillsätt köttfärs, lite i taget så att det bryns och inte kokar. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa med någon minut.

    4. Tillsätt vin eller vatten och låt få ett snabbt uppkok.

    5. I med tomatkross, oregano, timjan, köttbuljong, lagerblad i pannan. Salta och peppra. Låt puttra under lock i minst 20 minuter, gärna mer om du har tid.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.