Köttfärspaj med tacosmak
MatNyttigaSidan
MatNyttigaSidan

Köttfärspaj med tacosmak

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl Vetemjöl
  • 125 gram Smör eller Margarin
  • 2 msk Vatten
  •  
  • Fyllning
  • 400 gram Köttfärs
  • 1 msk Matfett
  • 1 påse Tacokryddmix (valfri styrka), 40g
  • 1 burk Mild salsa, 350g
  • 2 st Ägg
  • 1.5 dl Mjölk
  • 2 st Tomater
  • 2 dlCrème fraiche
  • 1.5 dl Riven ost

Beskrivning

    Pajdeg: Hacka ihop mjöl och matfett till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla ut och lägg i en pajform med höga kanter, 23 cm i diameter. Nagga och låt stå kallt i 30 minuter.

    Sätt ugnen på 225 grader. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter. Sänk därefter ugnen till 200 grader.
    Bryn köttfärsen i matfett. Strö över kryddmixen och tillsätt salsan. Koka ihop ett par minuter.
    Häll färsen i pajskalet.
    Vispa ihop ägg och mjölk och häll över.
    Lägg på tomatskivor och bred över creme fraiche blandad med ost.
    Grädda i ca 45 minuter.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.