Pajdeg: Hacka ihop mjöl och matfett till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla ut och lägg i en pajform med höga kanter, 23 cm i diameter. Nagga och låt stå kallt i 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter. Sänk därefter ugnen till 200 grader.
Bryn köttfärsen i matfett. Strö över kryddmixen och tillsätt salsan. Koka ihop ett par minuter.
Häll färsen i pajskalet.
Vispa ihop ägg och mjölk och häll över.
Lägg på tomatskivor och bred över creme fraiche blandad med ost.
Grädda i ca 45 minuter.
Denna pajen kom till på ett liknande sätt en gång - köttfärspaj efterfrågades, och sen hade jag lite broccoli som jag inte riktigt hade någon plan för, så det fick göra köttfärsen sällskap i pajskalet
Häromdan pratade jag med Flacken och frågade lite om pajen, och han berättade att det egentligen är en helt vanlig köttfärspaj men att hemligheten är att använda extra ost
Servera med en sallad och en klick creme fraiche för bästa smak. Här kommer en riktigt god och smakrik köttfärspaj, passar lika bra till lunch som middag
Hetta upp stekpanna med smöret, fräs tomatpurén. Krydda upp med salt o svartpeppar efter smak. min om det börjar se bränt ut så täck med ett foliepapper
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.