Sätt ugnen på 175 grader.
Hacka lök och bacon fint.
Blanda samman med äggen och köttfärsen.
Salta och peppra.
Forma köttfärslimpan i en ugnsfast form och låt den bakas i ugnen i ca 30–40 min.
Koka potatis och gör en sallad under tiden.
Svampsås
Skiva svampen i smör och fräs den i en stekpanna tills vätskan försvunnit.
Häll sedan i spadet från formen med köttfärslimpan och blanda med soja och crème fraiche.
Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
Servera kokt potatis och sallad.
Kolla så att köttfärslimpan är genomstekt med en provsticka. Från att inte ha gjort köttfärslimpa själv någonsin, har jag nu gjort köttfärslimpa för tredje gången inom en förhållandevis kort tidsperiod
Har ni testa göra köttfärslimpamed en påse löksoppa (pulver) i. En lite miss gjorde jag dock genom att blanda ner all soppa åt gången och köttfärslimpan blev då lite lös i konsistensen
köttfärslimpamed bacon och svamp. Jag blandade sedan i löken, ägget och färsen i ströbrödet, och blandade sedan i ORDENTLIGT med salt och peppar, chili- och paprika-pulver
Till exempel så är det ett bra tips att både låta linfröna stå i blöt och att förbereda grönsaksröran som linserna ska blandas med, under tiden som linserna kokar
Tillsätt lökfräset, hackade ansjovisfiléer, blandfärs samt salt och ägg och arbeta samman till en smet, men försök att inte överarbeta färsen för då kommer köttfärslimpan bli kompakt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.