Köttfärsgryta med vitkål
sara-141
sara-141

Köttfärsgryta med vitkål

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • ekologisk bacon 1 paket
  • köttfärs 500 gram
  • huvud finstrimlad vitkål 0.5 stycken
  • riven solo vitlök 1 stycken
  • lök 1 stycken
  • dijon 3 matskedar
  • smetana el. créme fraiche 2 deciliter
  • grädde 2 deciliter
  • kalvfond 1 matsked
  • salt, ca 1 tesked
  • nymalen svartpeppar
  • hackad persilja

Beskrivning

    Fräs först bacon och lägg i en gryta. Stek köttfärsen i fettet tillsammans med lök och vitlök, dijon, kalvfond, salt och peppar och häll även detta i grytan.

    2
    Strimla vitkålen och blanda i den i grytan, lite i taget tills du fått en bra balans mellan kött och vitkål.

    3
    Häll i grädde och smetana/creme fraiche, blanda och låt koka upp (späd med vatten om du tycker den är för tjock). Sänk värmen och låt puttra ca en kvart. Smaka av med ev mer salt och peppar och strö massor med hackad persilja och ät som den är, med blomkålsris, vanligt ris eller kokt potatis.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.