Fräs först bacon och lägg i en gryta. Stek köttfärsen i fettet tillsammans med lök och vitlök, dijon, kalvfond, salt och peppar och häll även detta i grytan.
2
Strimla vitkålen och blanda i den i grytan, lite i taget tills du fått en bra balans mellan kött och vitkål.
3
Häll i grädde och smetana/creme fraiche, blanda och låt koka upp (späd med vatten om du tycker den är för tjock). Sänk värmen och låt puttra ca en kvart. Smaka av med ev mer salt och peppar och strö massor med hackad persilja och ät som den är, med blomkålsris, vanligt ris eller kokt potatis.
Lagade en asiatisk köttfärsgrytamedvitkål. Bryn färsen i olja blandat med sesamoljan tillsammans med löken, paprikan, vitkålen, vitlöken, chilin, ingefäran och limen
Vispa med elvisp tills moset är slätt och klumpfritt, ta i lite mer mjölk om du önskar. Förutom färs hade jag även lök och vitkål, billiga och nyttiga ingredienser
Fräs färsen smulig tillsammans med strimlad purjolök. Till middag igår testade jag ett nytt recept på en smarrig köttfärsgryta som jag gjorde lite het och kryddig
Tillsätt den strimlade vitkålen och låt fräsa med några minuter. Servera tillsammans med lingon och en god sallad och kanske potatistill den som vill ha
1300 g köttfärs 1 msk smör eller margarin 4 st potatis 1 st morot 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 2 dl vatten 1 msk kalvfond salt peppar 1 tsk kinesisk soja 2 msk hackad persiljaFräs färsen smulig i en gryta med smör
Blanda gräddfilen med grädden och äggulan, krydda efter smak och häll såsen i formen. Putsa vitkålshuvudet, dela det i fyra klyftor och skär ut stocken
Jag gjorde en vanlig vit sås på smör och mjöl, som en béchamelsås, som jag hade både mjölk och matlagningsgrädde i tillsammans med salt och peppar ovanpå min stekta vitkål
Med hem i ryggsäcken hade han nämligen sommarvitkål och eftersom han vet hur mycket frugan gillar den där späda, krispiga kålen kände han sig extra nöjd
Att servera den sedan med créme fraiche eller gräddfil. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris, sallad och ev creme fraiche eller gräddfil 4 personer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.