1. Strimla vitkålen fint och koka ca 1 minut. Låt rinna av i durkslag, lägg sedan på en kökshandduk medan du steker köttfärsen.
2. Hacka löken
3. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek löken mjuk. Lägg i köttfärsen och stek på hög värme. Krydda med salt, peppar och spiskummin efter smak. Tillsätt kinesisk soja och låt fräsa ytterligare någon minut på lägre värme. Smaka av och tillsätt mer kryddor efter behag.
4. Riv en bit smakrik ost (präst- greve- eller Västerbotten fungerar fint).
5. Halvera tomaterna
6. Krama ur all vätska ur vitkålen med hjälp av handduken. Så lite vätska som möjligt ska vara kvar.
7. Lägg ett ark smörpapper i en gratängform.
Lägg i köttfärsen och vitkålen och blanda om.
Toppa med tomater, pizzakrydda och riven ost.
Tycker det är så smidigt med gratänger. Lägg i vitkålen, purjon och oliverna. Istället för att stå vid spisen så länge kan man vara med familjen undertiden maten blir klar i ugnen
Servera gratängen med morotssalladen och ev. 1/2 vitkål (ca 700 g), strimlad. Fräs lök och vitkål i 2 msk smör utan att det tar färg i ca 10 min. 1/2 vitkål (ca 700 g), strimlad
Häll i formen och blanda med riset. Stek den strimlade vitkålen i 1 msk smör på medelvärme ca 10 min, den ska bli blank och glansig. Krydda med 1 msk curry och 3 msk sirap och rör om ordentligt
Bryn färsen tillsammans med den hackade löken, krydda med grillkrydda. Köttfärsgratäng. Klä utsidan och undersidan, på en springform med avtagbarkant, med ugnsfolie
Igår blev det en variant med köttfärs. Hacka lök och stek den tillsammans med köttfärsen, krydda med salt, peppar, paprika och en skvätt krossade tomater
Skala och hacka löken och låt den fräsa med färsen. Avsluta med potatis. Servera med sallad. 1175 g färskost med tomater. 5 dl vatten 2 tsk oregano salt och peppar 1 kg potatis 175 g färskost med tomater 2 dl matlagningsgrädde 1. 5 dl riven ost Servera med. 200°Fräs färsen smulig i en stekpanna med smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.