Köttfärsgratäng med potatis
catrineyngbro
catrineyngbro

Köttfärsgratäng med potatis

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 300 g kall kokt potatis
  • – 2 ägg
  • – 2 dl mjölk
  • – ½ tsk malen gurkmeja
  • – ½ dl riven ost, 31%, 20 g
  • Färssås
  • – ½ gul lök
  • – 1 vitlöksklyfta
  • – 1 morot, 100 g
  • – 200 g nötfärs
  • – ½ msk smör
  • – 1 tsk curry
  • – 2 msk mango chutney
  • – salt, svartpeppar
  • Servering
  • – krispig grönsallad

Beskrivning

    Skiva potatisen. Vispa ihop ägg, mjölk och kryddor.
    2. Färssås: Skala och hacka lök och vitlök. Skala och riv moroten grovt. Stek färsen i smör tills den är smulig. Stek med lök, vitlök och morot några min tillsammans med curryn. Smaka av med mango chutney, salt och peppar.
    3. Lägg hälften av färsen i en ugnsform. Lägg på den skivade potatisen och sedan resterande färs. Häll på äggstanningen och strö över osten. Tillaga i 200°, ca 25 min. Servera med sallad.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.