Köttfärsbiffar med fetaost och världens godaste gräddsås
catrineyngbro
catrineyngbro

Köttfärsbiffar med fetaost och världens godaste gräddsås

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Köttfärsbiffar med fetaost och världens godaste gräddsås, 4 port
  • 600 g blandfärs
  • 200 g fetaost
  • 1 ägg
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 2 tsk lökpulver (funkar med 1 riven lök också)
  • Salt & svartpeppar
  •  
  • Gräddsås
  • 3 dl grädde
  • 2 msk kalvfond
  • 1 tsk soya
  • 1,5 msk tomatpure
  • 3 msk mjölk
  • 2 tsk majsredning (funkar med vetemjöl och potatismjöl också)
  • Salt & vitpeppar
  • Niinis kitchen

Beskrivning

    Gör såhär:

    1) Blanda mjölk och ströbröd i en bunke. Låt det svälla en stund. Ha i färsen, smula i fetaost och ha i alla kryddor. Blanda ihop allt.

    2) Forma biffar med händerna. Stek i rikligt med smör, räcker med medelvärme. Kolla så de är helt genomstekta. Lägg i en ugnsfast form.

    3) Gräddsås: Använd samma stekpanna som du använde till biffarna, plocka dock ur bitar om det finns efter färsen. Häll i grädden, kalvfond, soya och tomatpure. Koka upp. Låt sedan puttra i några minuter. Blanda majsredning och mjölk, häll i det i såsen och koka upp igen. Häll såsen över biffarna. Toppa med lite färsk timjan.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.