Köttfärs- & pastagratäng med smak av curry Posted on 16/01/2021 by Therése
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
500 g
nötfärs 5% (11 SP)
400 g
okokt pasta (39 SP)
2 tsk
curry
2 tsk
spiskummin
½-1 tsk
chilipeppar
2 tsk
salt
2 tsk
kalvfond
1 dl
chilisås (5 SP)
2 dl
gräddmjölk 6% (8 SP)
4 dl
mjölk 3% (11 SP)
75 +75
g riven ost 10% (8 SP)
Totalt blir det 10 SP/port (om man delar på 8 port.). Lägg ev till SP för matfett.
TIPS! Byt ut färsen mot quornfärs så blir det 9 SP/port istället.
Beskrivning
Koka pastan ca 2 minuter kortare tid än paketets anvisningar.
Spola pastan i kallt vatten.
Bryn curry och köttfärs i smör.
Tillsätt övriga kryddor, fond, chilisås, grädde och mjölk.
Låt det koka upp och sen stå och småputtra ett par minuter.
Tillsätt 3 dl ost och låt den smälta ner men inte koka.
Blanda ihop pasta och köttfärsröra i en smord ugnsform.
Strö på resten av den rivna osten över pastan och färsen.
In i ugnen i 175°C i ca 20 min.
Servera med valfria grönsaker.
Krydda med soya, grillkrydda och salt (smakaav efter hand så att det inte blir för salt). I helgen hittade jag ett recept på en gratäng med spagetti, kyckling och krämig currysås
Smakaavmed salt och peppar och kanske lite sambal oelek om ni önskar mer hetta. Under tiden kokar du pastan al dente och klipper baconet och fräser det knaperstekt och lägg det på hushållspapper så det får rinna av
Smakaavmed salt och peppar. Stäng av plattan, rör om. Toppa med persilja. Rör ner balsamico i bacon och löksåsen, tillsätt tomatpuré och kycklingfond, låt koka upp
Krydda meddragon, soja, kycklingbuljong och smakaavmed salt och peppar. (Ww tillsätt mjölet innan du häller på vätskan och blanda, alt blanda mjölet med en del av vattnet och blanda ner i såsen)
Smakaav. smör (lägg till SP för mängden du snavänder). Hela satsen köttbullar blir 34 SP, dela på antalet köttbullar du gör för att få fram SP/köttbulle eller per portion
av såsen med maizena om du önskar lite tjockare konsistens. Stek baconet tills det börjar att ta lite färg, tillsätt löken och vitlöken och låt den fräsa med en stund
Ta bort kastrullen från plattan och smakaav såsen meddragon, salt och peppar. Värm crème fraichen under omrörning på låg/medelvärme, smula ner buljongtärningen och rör så det blandar sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.