Kålpudding
catrineyngbro
catrineyngbro

Kålpudding

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ingredienser
  • 4 portioner
  • kålhuvud à 1 3/4 kg
  • 2 msk
  • margarin
  • salt och peppar
  • 2 msk
  • sirap
  • blandfärs
  • 2 1/2 dl
  • vatten
  • 1 tsk
  • salt
  • 1 krm
  • svartpeppar
  • Till servering
  • potatis
  • lingonsylt

Beskrivning

    Gör så här

    Sätt ugnen på 175°C.

    Strimla kålhuvudet, skär bort den hårda stocken. Smält matfett i en stor stekpanna eller stekgryta. Lägg i kålen och bryn den lätt. Rör om så att kålen inte bränns. Salta och peppra lätt. Ringla över sirap. Ställ åt sidan medan du blandar färsen.

    Blanda blandfärs med vatten, salt och peppar. Lägg hälften av kålen i en ugnssäker form. Bred över färsen och täck med resten av kålen. Grädda i ca 45 minuter, 175°C.

    Till servering: Servera med potatis och lingonsylt.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.