Kålpudding
kjaellgren
kjaellgren

Kålpudding

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ugn 200˚
  • Kål
  • 1,4 kg kålhuvud
  • 1 msk smör
  • 1 msk sirap
  • 1 msk soya
  • Salt
  • Färs
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 ägg
  • 500 gr blandfärs
  • 1,5 tsk salt
  • 20 varv med pepparkvarnen
  • 2 tsk mejram
  • 1 tsk paprikapulver

Beskrivning

    Ta bort rotstocken på kålhuvudet och skär vitkålen i bitar.
    Stek den i smöret tills den mjuknar. Tillsätt sirap, soya och lite salt på slutet.

    Till färsen blandas ströbröd, matlagningsgrädde och ägg och låt blandningen stå i ca 5 minuter.
    Tillsätt färsen och alla kryddorna och blanda till en något lösare färs än till köttbullar.
    Tillsätt kolsyrat vatten vid behov.

    Varva i smord ugnsform, 1 lager kål, 1 lager färs och kål på toppen.
    Grädda i ca 45 minuter.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.