Sätt ugnen på 175 grader. Strimla kålen och smält matfettet i en stor stekpanna eller stekgryta. Lägg i kålen och bryn den lätt. Rör om så att den inte bränns. Salta och peppra. Ringla över sirapen och ställ åt sidan medan ni blandar färsen.
Blanda färs, vatten, salt och peppar. Lägg hälften av kålen i en ugnssäker form. Bred över färsen och täck med resten av kålen. Grädda i ca 45 minuter och servera med potatis och lingonsylt :)
Mamma Scan rullar oftast mina köttbullar men jag tror banne mej att det ska bli ändring på det. Hade köttfärs upptinad som jag var tvungen att göra nåt av och köttfärssås ville ingen ha så jag tänkte att varför inte förnya sej och rulla lite egna köttbullar
KåldolmarFörmodligen kom kåldolmarna till Sverige genom de turkar med familjer som befann sig i Sverige i början av 1700-talet för att få tillbaka pengar som de hade lånat ut till Karl XII
Sätt ugnen på 200°C. Skär vitkålen i småbitar och stek den i smör och sirap tills den blir mjuk. Lägg köttfärsen i en bunke och blanda den med 6 dl mjölk
Kålpudding, denna gudagåva till mänskligheten. I alla fall om ni frågar mig. )Men jag är ganska säker på att varken min älskade eller mina barn skulle hålla med mig
400 gram köttfärs1. 5 tsk salt1 kryddmått svartpeppar1/2 dl ströbröd4-5 dl mjölk1/2 vitkålshuvudmargarin och lite sirap till stekningenSätt på ugnen 175 graderSkär kålen i små bitar eller strimlor
Kommentarer
majai
Jättegott
Logga in eller Registrera för att kommentera.