Köttfärssås
fenrisar
fenrisar

Köttfärssås

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 Gul Lök
  • 4 Klyftor Vitlök
  • 0.5 Tsk Basilika
  • 0.5 Tsk Oregano
  • 500 g Köttfärs
  • 3 Msk Tomatpuré
  • 1 Msk Balsamvinäger
  • 390-500 g Krossade Tomater
  • 1 Msk Grönsaksbuljong
  • 0.5 Msk Soja
  • Salt & Peppar
  • Olivolja/Smör

Beskrivning

    1. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna eller gryta. Fräs löken mjuk tillsammans med torkad basilika och oregano.

    2. Tillsätt färsen och bryn tills den är genomstekt. Tillsätt tomatpuré och balsamvinäger och fräs under omrörning cirka 30 sekunder.

    3. Tillsätt krossade tomater, buljong och soja. Låt köttfärssåsen puttra cirka 20 minuter. Smaka av köttfärssåsen med salt och peppar.

    4. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.

    5. Skölj och finhacka basilika och blanda ner i såsen. Dra några drag med pepparkvarnen och strö över flingsalt.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.