Köttfärslimpa 4 Portioner
patriksvensson
patriksvensson

Köttfärslimpa 4 Portioner

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4.6 5 röster

Ingredienser

  • 0.75 dl ströbröd
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk riven eller finhackad gul lök
  • eller 1 msk lökpulver
  • 1.25 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 st ägg
  • 400 g blandfärs
  • eller 400 g nötfärs
  • 25 g smör
  • Till servering
  • 12-15 potatisar
  • Brunsås
  • Lingonsylt
  • eller svartavinbärsgelé
  • Gröna ärtor
  • För Laktosfritt - Använd laktosfri mjölk och laktosfritt smör.

Beskrivning

    1. Mät upp ströbröd och mjölk i en bunke. Rör om och låt stå och svälla ca 10 minuter.

    2. Smörj under tiden en ugnsform ca 30 cm på längden. Riv eller hacka också under tiden löken om du inte använder lökpulver. Sätt på ugnen på 175°C.

    3. Tillsätt lök, salt, peppar och ägg. Rör om så det blandas.

    4. Tillsätt köttfärsen. Rör tills det är ordentligt blandat men inte längre än så för då kan färsen bli torr.

    5. Klicka ut smeten i mitten av en ugnsform. Forma till en limpa. Använd gärna en slickepott.

    6. Lägg smörklickar ovanpå.

    7. Grädda köttfärslimpan mitt i ugnen i 175°C 45-60 minuter så att den blir genomstekt och får lite färg.

    8. Koka under tiden potatis om du vill servera med det.

    9. Låt köttfärslimpan vila några minuter innan du skivar upp den.

    Servera gärna med kokt potatis, brunsås, lingonsylt och gröna ärtor.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.