Strimla vitkålen för hand eller i matberedare så fint som möjligt.
Stek vitkålen i 100 g smör i en rejäl stek- eller wokpanna på medelhög värme utan att kålen får allt för mycket färg. Det tar en stund för kålen att bli mjuk.
Krydda och tillsätt vinägern. Lägg i salladslöken. Rör om och stek ytterligare ett par minuter. Lägg kålen åt sidan tills vidare.
Smält resten av smöret i samma panna. Bryn färsen och stek tills det mesta av köttsaften kokat bort. Sänk värmen något.
Lägg tillbaka vitkålen och värm upp. Smaka eventuellt av med lite mer salt och peppar. Ställ åt sidan.
Sätt ugnen på 200 grader och ta fram en ugnsform. Blanda ⅔ av osten i köttfärs- och vitkålsröran och häll i formen.
Strö över resten av osten och grädda 15–20 minuter eller tills gratängen fått fin färg.
Servera gärna med en rejäl grönsallad.
Den är krämig och smakrik. Salta och peppra. Blanda ihop creme fraiche och citronsaft och grädde. Rör ner dill och häll över laxen och ställ sedan in i mitten av ugnen
Tvätta och skiva champinjonerna. Smält smör och lägg ner lök, paprika och champinjonerna. Fräs ihop en stund och häll sedan vatten över och smula ner buljongen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.