Kärleksmums
annabanana-1
annabanana-1

Kärleksmums

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ingredienser Kaka:
200 g smör
2 dl mjölk
4 ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1.25 dl kakao
2.5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
  •  
  • Ingredienser Glasyr
  • 150 g smör
7.5 dl florsocker
4.5 msk kakao
3 tsk vaniljsocker
0.75 dl kokt kaffe
  • Garnering:
2 dl kokos

Beskrivning

    Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en form (25×35 cm) med höga kanter med bakplåtspapper.

    Smält smöret, rör ner mjölken och låt det svalna.

    Vispa ägg och socker på hög hastighet i din assistent eller med elvisp, tills det blivit ljust och fluffigt, i 5 minuter.

    Blanda de torra ingredienserna i en bunke för sig och sikta sedan ner det i smeten.

    Vänd runt försiktigt så att du får en klumpfri smet.

    Tillsätt smörblandningen och rör ihop en jämn smet.

    Häll upp smeten i formen och grädda den ca 20 minuter i mitten av ugnen.

    Kolla så att kakan är klar: Stickan ska vara torr.

    Tag ut kakan ur ugnen och gör ca. 20 hål i kakan med t.ex skaftet av en slev.

    Medan kakan står och svalnar kan du göra glasyren.

    Börja med att smälta smöret och tillsätt sedan resterande ingredienser.

    Rör ihop till en klumpfri smet och häll den sedan över den avsvalnade kakan.

    Strö till sist över rikligt med kokos. Låt sedan kakan stå och svalna ordentligt så att glasyren stelnar i ca. 2 timmar.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.