Jullimpa
annagl
annagl

Jullimpa

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • Torra ingredienser
  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 dl nyponskalsmjöl
  • 0,5 dl kokosmjöl
  • 5 msk fiberhusk
  • 0,5 dl sesamfrön
  • 1 tsk havssalt
  • 2 tsk ingefära
  • 2 tsk mald nejlika
  • 1 msk pomeransskal
  • 1,5 msk brödkryddor
  • 1 tsk kardemumma
  • 0,5 tsk kanel
  • ev.0,5 dl tranbär/russin
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • Blöta ingredienser
  • 5-6 st ägg (beroende på storlek)
  • 2 dl vatten
  • 1 msk agave-/lönnsirap/honung

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 200 grader

    2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke, avsluta med bikarbonat och äcv så att det fräser.

    3. Vispa samman äggen, vattnet och sötningen i en annan bunke

    4. Häll äggblandningen över de torra ingredienserna och rör samman till en smet

    5. Klä en brödform med bakplåtspapper

    6. Klicka i smeten och tryck till så att den fördelar sig i hela formen

    7. Grädda brödet mitt i ugnen i 30-40 minuter (kontrollera med en provsticka så att brödet är klart)

    Detta är en blandning av Paleoskafferiets Julbröd och Hanna Göranssons Kryddigt julbröd, samt lite inspiration från Nillas Kitchen's Glutenfritt Vörtbröd.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.