Juliga kalkonköttbullar
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Juliga kalkonköttbullar

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 1 (110 g) gul lök eller rödlök, finhackad
  • 800 g kalkonfärs
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk mald svartpeppar
  • ½ tsk malen kanel
  • ½ tsk mald kryddpeppar

Beskrivning

    Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Smält hälften av smöret. Stek den hackade löken.

    I en stor skål, blanda ihop köttfärsen med den stekta löken, ägg och kryddor.

    Forma köttbullar av färsen, ca 3 cm stora. Det är lättare att rulla fina bollar om du har blöta fuktiga händer.

    Smält resten av smöret i stekpannan. Stek köttbullarna, se till så att de inte ligger mot varandra. Beroende på stekpannans storlek kanske du behöver dela upp dem i två omgångar. Stek tills köttbullarna är gyllenbruna på alla sidor.

    Tips
    Tillsätt lite majonnäs (ca 2 msk) eller baconfett i färsen, då blir köttbullarna ännu saftigare. Det är lite svårare att få dem runda men smaken blir fantastisk.

    Tillaga köttbullar i ugnen
    Visst går det utmärkt att göra köttbullar i ugnen. Placera ut dem på en bakplåtspappersklädd plåt, se till att det är lite mellanrum mellan dem. Grädda köttbullarna i ca 20 minuter på 200 grader.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.