Julgransbröd med mozzarella och vitlökssmör
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Julgransbröd med mozzarella och vitlökssmör

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 850 g färdigriven mozzarella
  • 110 g färskost
  • 500 g (1,1 liter) mandelmjöl
  • 2 msk bakpulver
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 4 ägg
  • Vitlökssmör
  • 50 g smör
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 3 msk färsk persilja, finhackad
  • 2 tsk flingsalt

Beskrivning

    Mozzarellabröd
    Sätt ugnen på 185 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.

    Lägg riven mozzarella och färskost i en skål. Mikra på full effekt i 1 minut. Ta ut och rör om. Om det behövs ställer du in den i 30 sekunder till. Osten ska vara helt smält. Det går även bra att smälta osten i en kastrull på medelhög värme.

    Blanda ihop mandelmjöl med bakpulver i en annan skål. Blanda i äggen, vinäger och mandelmjölsblandningen i den smälta osten. Blanda ordentligt tills det blir en fin deg. Om det är svårt att få ihop degen kan du köra den i mikron i 30 sekunder så blir det enklare.

    Rulla degen till en lång korv, ca 5 cm tjock. Dela degen i lika många portioner som receptet visar och forma varje bit till en bulle. Lägg alla bullarna på bakplåtspapperet i ett mönster som en julgran.

    Grädda i ugnen i cirka 20 minuter eller tills genomgräddat.

    Vitlökssmör
    Smält smöret och blanda med vitlöken.
    Pensla det nybakade brödet med vitlökssmöret. Strö över flingsalt och persilja.
    Brödet hårdnar när det svalnar så det är godast att äta varmt.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.