Mozzarellabröd
Sätt ugnen på 185 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
Lägg riven mozzarella och färskost i en skål. Mikra på full effekt i 1 minut. Ta ut och rör om. Om det behövs ställer du in den i 30 sekunder till. Osten ska vara helt smält. Det går även bra att smälta osten i en kastrull på medelhög värme.
Blanda ihop mandelmjöl med bakpulver i en annan skål. Blanda i äggen, vinäger och mandelmjölsblandningen i den smälta osten. Blanda ordentligt tills det blir en fin deg. Om det är svårt att få ihop degen kan du köra den i mikron i 30 sekunder så blir det enklare.
Rulla degen till en lång korv, ca 5 cm tjock. Dela degen i lika många portioner som receptet visar och forma varje bit till en bulle. Lägg alla bullarna på bakplåtspapperet i ett mönster som en julgran.
Grädda i ugnen i cirka 20 minuter eller tills genomgräddat.
Vitlökssmör
Smält smöret och blanda med vitlöken.
Pensla det nybakade brödet med vitlökssmöret. Strö över flingsalt och persilja.
Brödet hårdnar när det svalnar så det är godast att äta varmt.
Toppa medmozzarellaoch pinjenötter. Foto Kirsi Koste Rödbetor ochmozzarellaEn ljuvlig rätt som passar gott till sommarens grillning eller på buffébordet
Strö över lite kanderade skal med hjälp av en gaffel och ringla över en aning av sockerlagen. Han blandar smaker på ett sätt jag aldrig varit med om förut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.