1 dl
jordgubbpuré (gjord av färska eller frusna jordgubbar)
1 dl
vispad grädde
2 msk
socker
200 g
färskost
0,5 dl
socker
1/2 tsk
vanilj extrakt
4-5 färska
jordgubbar, för garnering
Beskrivning
Supergott recept med ljuvlig smak av jordgubbar och färskost där grahams crumblet bryter av för lite extra crunch!
Detta grymma recept kommer från bloggen Glorius Treats och är skriven av bloggaren Glory som kommer från norra Kalifornien.
Glory inspireras mycket av bakverk och hennes blogg är full med massa godsaker som är väl värda att ta sig en titt på!
Gör så här:
Graham Cracker crumble:
1) Krossa grahamkakor i en plastpåse tills blandningen fortfarande har några små bitar kvar.
2) Lägg smulorna i en skål och häll på det smälta smöret.
3) Tillsätt sedan en tesked socker och rör om tills alla smulorna är täckta av socker och smält smör.
4) Sprid blandningen i en bakform baka vid 175 grader i ca 12 minuter.
5) Ta ut från ugnen och låt svalna.
Jordgubbspuré:
1) Blanda färska eller frusna jordgubbar i en matberedare eller använd en mixer.
2) Bearbeta tills bären är hackade och tills purén är ganska slät.
Vispad grädde:
1) Vispa grädden och tillsätt sockret.
Cheesecake mix:
1) Mixa färskosten och tillsätt sockret medans du vispar. Tillsätt sedan vanilj och lägg i jordgubbspurén lite åt gången. Fortsätt blanda och vispa tills den är helt iblandad.
3) Vänd ner cheesecake blandningen i vispgrädden och rör försiktigt tills den är helt kombinerad. Smaka av och om det behövs, lägg till en extra matsked av sockret för mer sötma.
Sammansättning:
1) Tillsätt 1-2 matskedar graham cracker i botten av 6 serveringsskålar.
2) Lägg sedan ner cheesecake blandningen ovanpå och toppa sedan med färska jordgubbar.
Låt sedan vila i kylen i 15 minuter!
Tillagningstid: ca 30 minuter
Grader: 175 c
Här är länken till original receptet http://www.mytasteus.com/r/strawberry-cheesecake-mousse-5613766.html
En liten charmig Påskdessert medJordgubbsmousse i en chokladkopp gjord med en miniballong som doppats i choklad och en platta på ett utstansat smörgåsrån, toppat med godispåskägg och lite rosa sockerströssel, men man kan ju naturligtvis toppa med vad som helst som man tycker om
För ungefär tre månader sedan när min guddotter fyllde tre år bakade jag en BarbieTårta , det blev två lager medjordgubbsmousse och ett lager med en variant på vaniljkräm
Jag rekommenderar dock att det är med antingen rivet lime eller citron skal i receptet eftersom att det behövs extra smak när desserten är utan tillsatt socker
Hahaha, nej då, det har gått bra, men visst var jag lite nervös, det ska jag medge. Lilla tjejen har beställt en rosa tårta - föga förvånande - så jag tänkte att jag skulle spackla och spritsa den i jordgubbsmousse
Ingredienser (jordgubbsmousse). Jag blev dock snabbt besviken över det glesa utbud som finns av recept på mousser och tårtfyllningar baserade på agar agar så jag har fått testa mig fram till egna recept som jag är helt nöjd med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.