Jordgubbsdessert
kicki-104
kicki-104

Jordgubbsdessert

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 port: 2dl yoghurt, turkisk, 3dl grädde, 1msk florsocker
  • Marinerade jordgubbar: 500g jordgubbar, 1/2 citron, saft och skal, 3msk apelsinlikör, cointreau,
  • Mandelflarn: 1 1/2 dl socker, 30g flagad mandel

Beskrivning

    Flarn, strö över socker i ett jämnt lager i en panna, smält varsamt på medelvärme till en sirapsliknade massa, rör inte för mycket, vänd ner den flagade mandeln snabbt när allt smält, häll genast upp på bakplåtspapper,bred ut, låt stelna.
    Skiva jordgubbarna, blanda saft och fint rivet skal från citronen med likören,häll över bären,ställ I kylen en stund,varva jordgubbar med gräddvispet i glas,toppa med färska, omarinerade bär, och flarn

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.