Jessica Frejs Kyckling Satay med kål
manuela-2
manuela-2

Jessica Frejs Kyckling Satay med kål

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 800 g kycklingfilé
  • 2 tsk curry
  • 2 msk kokosolja att steka i
  •  
  • Jordnötssås
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk kokosolja
  • 1 dl jordnötssmör
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 tsk sambal
  • 1 tsk färsk riven ingefära
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 1 st lime
  •  
  • Till servering
  • 1 huvud salladskål
  • Salt
  • 2 msk risvinäger

Beskrivning

    Skär kycklingen i tre delar på längden.
    Stek i curry på medelvärme tills klara.
    Finhacka lök och vitlök.
    Fräs lökarna i olja i en kastrull 3 min.
    Tillsätt övrigt utom lime.
    Småkoka i 10 min (rör om då och då).
    Strimla salladskål tunt och koka i 30 sek.
    Blanda den varma kålen med salt och risvinäger.
    Pressa limen i såsen och servera till kycklingen och kålen.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.