Jennys Matblogg Moussecheesecake med mjölkchoklad & center
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
Botten
200 gram
cookies ( te.x Maryland )
80 gram
smält smör
Mousse
3
gelatinblad
400 gram
mjölkchoklad
250 gram
mascarpone
500 gram
philadelphiaost
2 1/2 dl
vispgrädde
2 msk
vatten
1 rulle
center
Topping
färska hallon
1 rulle
center
Beskrivning
Gör så här:
Mixa kakorna till smulor och rör ihop med det smälta smöret.
Pressa ut blandningen i en rund springform med avtagbara kanter. ( cirka 22-24 cm) Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Smält chokladen försiktigt i micron eller över vattenbad ( den ska inte bli för varm )
Vispa ihop mascarpone& färskostmed en elvisp i en bunke. Vispa grädden tills den är ordentligt fast och bildar stadiga toppar. Vänd ner grädden tillsammans med chokladen i mascarponeblaningen, vänd försiktigt med en slickepott tills allt är väl blandat.
Krama ur gelantinbladen och värm dem tillsammans med 2 msk vatten i en kastrull, de ska precis bara smälta. Rör ner detta i smeten, och rör kraftigt så att allt blandar sig väl. Grovhacka ner centern och blanda om fördela sedan ut jämt över kakbotten.
Låt stå och svalna i kylskåpet i minst 5 timmar, men gärna över natten.
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.