Jennys Matblogg  Moussecheesecake med mjölkchoklad & center
catrineyngbro
catrineyngbro

Jennys Matblogg Moussecheesecake med mjölkchoklad & center

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Botten
  • 200 gram cookies ( te.x Maryland )
  • 80 gram smält smör
  •  
  • Mousse
  • 3 gelatinblad
  • 400 gram mjölkchoklad
  • 250 gram mascarpone
  • 500 gram philadelphiaost
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 2 msk vatten
  • 1 rulle center
  •  
  • Topping
  • färska hallon
  • 1 rulle center

Beskrivning

    Gör så här:
    Mixa kakorna till smulor och rör ihop med det smälta smöret.
    Pressa ut blandningen i en rund springform med avtagbara kanter. ( cirka 22-24 cm) Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
    Smält chokladen försiktigt i micron eller över vattenbad ( den ska inte bli för varm )
    Vispa ihop mascarpone& färskostmed en elvisp i en bunke. Vispa grädden tills den är ordentligt fast och bildar stadiga toppar. Vänd ner grädden tillsammans med chokladen i mascarponeblaningen, vänd försiktigt med en slickepott tills allt är väl blandat.
    Krama ur gelantinbladen och värm dem tillsammans med 2 msk vatten i en kastrull, de ska precis bara smälta. Rör ner detta i smeten, och rör kraftigt så att allt blandar sig väl. Grovhacka ner centern och blanda om fördela sedan ut jämt över kakbotten.
    Låt stå och svalna i kylskåpet i minst 5 timmar, men gärna över natten.

    Toppa med center och hallon.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.