Jennys Matblogg Mariannetårta på browniebotten
catrineyngbro
catrineyngbro

Jennys Matblogg Mariannetårta på browniebotten

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Browniebotten
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 msk kakao
  • 1 nypa salt
  • 80 gram smält smör
  • 1 dl vetemjöl
  • Marainnefyllning
  • 4 gelatinblad
  • 2 ägg
  • 300 gram philadelphiaost
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 dl strösocker
  • 20 stycken marainnekarameller
  •  
  • Garnering
  • 5 krossade marainnekarameller

Beskrivning

    Gör så här:
    Ställ ugnen på 175 grader. Rör ihop samtliga ingredienser till browniebotten, de ska inte vispas. Vänd upp i en smord springform på cirka 24-25 cm. Grädda i mitten av ugnen i cirka 12-15 minuter, tills kanterna har stannat till sig. Den ska fortfarande vara rätt lös i mitten. ställ botten kallt i några timmar. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Lägg karamellerna i dubbla fryspåsar och gå los med brödkaveln tills de bara är smulor kvar. Dela äggen gulan för sig och äggvita för sig. Rör sedan ihop gulan med socker crème fraiche & philadelphiaost. Och vispa äggvitan med elvisp till ett hårt skull, du ska kunna hålla bunken upp och ner utan att det rinner ut. Krama lätt ur vattnet ur gelatinbladen ( det ska vara några droppar vatten med att i kastrullen ) och smält dem sedan på svag värme. Vänd ihop äggvitan med smeten av äggula, och gelatinet & vänd sist ner karamellkrosset. Rör väl tills allt har blandats. Häll detta över browniebotten och låt stå kallt i kylskåp i minst 6 timmar, gärna över natten.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.