Jennys Matblogg  Krämig och gräddig rabarberglass
catrineyngbro
catrineyngbro

Jennys Matblogg Krämig och gräddig rabarberglass

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Det här behöver du
  • 500 gram färska rabarber
  • 1 dl vatten
  • 1 1/2 – 2 dl strösocker
  • 6 dl vispgrädde
  • 1 burk med kondenserad mjölk (inte kokad)

Beskrivning

    Gör så här :
    Ansa och skär rabarberna i små bitar. Mät upp vatten och socker i en kastrull, värm upp tills sockret löst sig. Häll ner rabarberna och låt sjuda i ett par minuter- tills rabarberna är mjuka. Ställ i frysen tills det svalnat / kallnat. Mixa slätt med stavmixer.
    Vispa grädden så att den bildar toppar när du lyfter upp elvispen, och varva / vänd sedan ner grädde, den kondenserad mjölk och rabarberkrämen.

    Häll upp i en form och ställ kallt och frys in minst 5 timmar innan servering.

    Så gott.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.