Separera gulor och vitor.
Vispa äggvitorna till ett fast skum.
Ställ åt sidan.
Vispa gulorna poröst.
Tillsätt färskosten till gulorna och fortsätt att vispa.
Tillsätt den kondenserade mjölken.
Vispa till en jämn smet.
Vänd ner vitorna i smeten och rör om.
Använd en springform, 2o cm, med hög kant.
Klä botten med bakpapper.
Hälli smeten i formen.
Klä utsidan med aluminiumfolie.
Ställ formen i vattenbad.
Grädda i ugnen på nedersta falsen, 45-50 min 180grader undervärme.
Ett helt rum fylld till bredden med olika slags godis, både nytt och gammaldags, hemmagjorda praliner, så minikakor, glassbuffé, tårtor, risgrynsgröt, ostkaka, ostar och kex
Ostkaka på Keso med Mandel, Vanilj och Kardemumma. God som den är istället för omelette till frukost eller i en mindre portion som dessert, med bär och grädde
Vispa ihop övriga ingredienser och blanda ner i squashmoset. Undrar förresten om ostkakan går att göra med mixad (silken- och fast) tofu istället för ägg
Häll i resten av ingredienserna i bunken med kyckling och rör om ordentligt. Japansk kyckling (ca 4 portioner). 3 morötter. 3 vitlöksklyftor. 1/2 dl japansk soja. 3. Japansk kyckling (ca 4 portioner). 4 kycklingfiléer 3 morötter 1 gul lök. 3 vitlöksklyftor 2 msk grovriven ingefära. 1/2 dl japansk soja
Jag serverade den med hallon och grädde som sig bör. Ingredienser. En mycket god ostkaka som är gjord på keso och som passar väldigt bra till den som äter LcHf kost
Servera ostkakan ljummen direkt ur formen med hallonsylt och vispad grädde. Har gjort en liknande ostkaka en gång förut, men det var väldigt många år sen
Jag läste mig till när jag gjorde efterforskning efter ett bra grundrecept att på många restauranger i Japan så får man en skål medgrundingredienserna i och sen får man göra sin egna "pannkaka"
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.