Jambalaya
kjaellgren
kjaellgren

Jambalaya

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 pkt bacon
  • 2 gula lökar
  • 1 morot
  • 3 stjälkar blekselleri
  • 1 paprika
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk mejram
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 krm mald kryddnejlika
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 lagerblad
  • 6 vitpepparkorn
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 burk krossade tomater
  • 5 dl hönsbuljong
  • 250 gram risottoris
  • 2 starka korvar typ kabanoss
  • 100 gram kokt skinka
  • 1/2 grillad kyckling
  • 125 gram gröna ärtor
  • 250 gr räkor (vikten efter skalning)
  • Klippt persilja
  • Salt, peppar, tabasco

Beskrivning

    Skär baconet i tärningar.
    Hacka lökarna, vitlöken, moroten, selleristängerna och paprikan.
    Fräs baconet i lite smör.
    Tillsätt grönsakerna och fortsätt fräsa några minuter.
    Rör ner timjan, mejram, oregano, paprikapulver,kryddnejlika, cayennepeppar, lagerblad, vitpepparkorn och fortsatt fräsa nån minut.
    Tillsätt riset, buljongen och de krossade tomaterna.
    Rör runt och koka på svag värme i 10 minuter.
    Rör ner korvslantarna och den tärnade skinkan.
    Fortsätt koka i Ca 10 minuter.
    Tillsätt det tärnade kycklingköttet, ärtorna och räkorna och värm i 5 minuter.
    Smaksätt med tabasco, salt, pepper, persilja.
    Ev mer vitlök?

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.