Italienskt långkok på högrev i tomatsås
marie-296
marie-296

Italienskt långkok på högrev i tomatsås

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ingredienser
  • 10 portioner
  • 1 kilo Högrev
  • 500 g Passerade tomater
  • 500 g Krossade tomater
  • 2 st Gul lök
  • 3 st Vitlöksklyftor
  • 1 dl Färsk basilika
  • 1 dl Färsk persilja
  • 2 st Salt
  • 2 krm Svartpeppar
  • 1 tsk Socker
  • 2 msk Vitvnsvinäger (kan uteslutas)
  • 0,5 dl Olivolja
  •  
  • Till servering
  • 800 g Pasta (gärna en större variant)
  • Riven parmesanost
  • Färsk hackad persilja

Beskrivning

    6 tim
    Börja med köttet. Skölj av köttbiten och klappa lite torrt med hushållspapper. Skär sen köttet i mindre bitar.
    Hacka lök och vitlök.
    Hacka basilika och persilja.
    Ta fram en stor gryta och hetta upp olivoljan. Fräs sen lök och vitlök mjukt.
    Tillsätt köttet och bryn det lite lätt.
    Tillsätt tomatkross och passerade tomater, persilja och basilika samt salt, peppar och socker. Låt det koka upp och smaka av om det kanske behövs lite mer salt.
    Låt sen koka på låg värme i ca. 4-5 timmar. Köttet ska bli mört och prova för att se om det blivit det efter 4 timmar.
    Låt gärna stå ett dygn, tillåter vädret är det perfekt att ha utomhus på altan/balkong. Annars i kylen.
    Innan servering värmer du upp grytan och tillsätt om du vill vitvinsvinäger.
    Servera med pasta al dente och massa parmesanost och persilja över.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.