6 tim
Börja med köttet. Skölj av köttbiten och klappa lite torrt med hushållspapper. Skär sen köttet i mindre bitar.
Hacka lök och vitlök.
Hacka basilika och persilja.
Ta fram en stor gryta och hetta upp olivoljan. Fräs sen lök och vitlök mjukt.
Tillsätt köttet och bryn det lite lätt.
Tillsätt tomatkross och passerade tomater, persilja och basilika samt salt, peppar och socker. Låt det koka upp och smaka av om det kanske behövs lite mer salt.
Låt sen koka på låg värme i ca. 4-5 timmar. Köttet ska bli mört och prova för att se om det blivit det efter 4 timmar.
Låt gärna stå ett dygn, tillåter vädret är det perfekt att ha utomhus på altan/balkong. Annars i kylen.
Innan servering värmer du upp grytan och tillsätt om du vill vitvinsvinäger.
Servera med pasta al dente och massa parmesanost och persilja över.
Högrev som fått götta tillsig rejält i ugnen på låg värme i många timmar. I grundreceptet ska det vara oxkinder,men här hemma fick det blihögrevistället
Söndag, och långkok. (Klickapå länken för det receptet. Minusgrader utomhus, tända ljus inomhus. Jag smörstekte svampen, precis som sist, ilite smör först på medelhög värme
The post Gourmet-Harrys luxuösa långkokpåhögrevirödvin appeared first on Min Matlåda. Långkok och grytor är underbara när det är mörkt, regnigt och ruggigt ute
Högrev håller på att bli något av en favorit här hemma och det beror framförallt på att man kan göra mycket med det och allra bästa (förutom priset) är att det är väldigt enkelt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.