1. Tillbehör: Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
2. Torsk: Skölj och strimla purjolök och skala och finhacka vitlök.
3. Strimla soltorkade tomater och grovhacka färska tomater. Halvera oliverna.
4. Fräs purjolök och vitlök mjuk i olja tillsammans med timjan och oregano i en vid stekpanna. Tillsätt soltorkade tomater, färska tomater och oliver och fräs i ca 2 min.
5. Tillsätt vin, vatten, salt och peppar och låt såsen sjuda i ca 5 min.
6. Skär torskfilén i 4 portionsbitar och krydda med en nypa salt och peppar.
7. Lägg ner fiskbitarna i såsen i pannan och klicka lite smör över varje fiskbit. Lägg på ett lock och låt fisken sjuda i ca 5-7 min.
8. Riv citronskal, finhacka basilika och strö över fisken vid servering.
Tillsättlite mer smör ipannan, fräs fänkål, schalottenlök och morot. Skär fiskeni kuber. Stek dem hastigti smör så att de får färg, de ska inte stekas igenom
Måndag, ny vecka och nya möjligheter. Har varit på möte på försäkringskassani hopp om att få lite klarhet i vad jag ska till att börja göra nu när minsjukskrivning går ut
Kokt torsk med äggsås är en gammal klassiker som står sig även idag. Det var väldigt länge sedan jag gjorde den rätten, men när ena dottern plötsligt önskade sig just det tillmiddag så blev det renässans
Kavla ut degen och lägg på en stor plåt eller ilångpanna som oljats lite. Hemmagjord pizza är verkligen supergott, en riktig fredags- eller lördagsfavorit
"Det smakar som Italien, och luktar som pizza" sa Klara när denna rätt serverades. Vi använde en pesto som vihittade på Lidl, med tomat och mandel, men det går bra med vilken röd pesto som helst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.