Italiensk torsk i panna
annagl
annagl

Italiensk torsk i panna

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Torsk
  • 0.5 st Purjolök
  • 2 st klyftor Vitlök Vanlig
  • 100 g Soltorkade Tomater
  • 100 g Tomater
  • 100 g Svarta oliver utan kärnor
  • 1 msk Olivolja
  • 0.5 tsk Timjan - torkad
  • 0.5 tsk Oregano - torkad
  • 1 dl Matlagningsvin Vitt
  • 1 dl Vatten
  • 0.5 tsk Salt Fint
  • 1 krm Svartpeppar Malen
  • 600 g Torskfilé Fryst
  • 1 krm Salt Fint
  • 1 krm Svartpeppar Malen
  • 25 g Mat & Bak Smör
  • 0.5 st Citron
  • 0.5 st krukor Basilika - färsk
  • Tillbehör
  • 4 portion Ris

Beskrivning

    1. Tillbehör: Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.

    2. Torsk: Skölj och strimla purjolök och skala och finhacka vitlök.

    3. Strimla soltorkade tomater och grovhacka färska tomater. Halvera oliverna.

    4. Fräs purjolök och vitlök mjuk i olja tillsammans med timjan och oregano i en vid stekpanna. Tillsätt soltorkade tomater, färska tomater och oliver och fräs i ca 2 min.

    5. Tillsätt vin, vatten, salt och peppar och låt såsen sjuda i ca 5 min.

    6. Skär torskfilén i 4 portionsbitar och krydda med en nypa salt och peppar.

    7. Lägg ner fiskbitarna i såsen i pannan och klicka lite smör över varje fiskbit. Lägg på ett lock och låt fisken sjuda i ca 5-7 min.

    8. Riv citronskal, finhacka basilika och strö över fisken vid servering.

    Servera fisken tillsammans med nykokt ris.

    https://www.mathem.se/recept/italiensk-torsk-i-panna

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.