Italiensk pizza
malinfi
malinfi

Italiensk pizza

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Till 2 pizzor
  •  
  • Pizzadeg
  • 25 g jäst
  • 2,5 dl fingervarmt vatten
  • 5-6 dl vetemjöl
  • 0,5 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  •  
  • Tomatsås
  • Olivolja
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 2 burkar konserverade körsbärstomater
  • En kruka basilika
  • Salt
  • Peppar
  • En nypa socker
  •  
  • Fyllning
  • Riven ost (gärna mozzarella)
  • Parmaskinka
  • Oliver
  • Konserverade kronärtskockor
  • Ruccola
  • Rostade pinjenötter
  • Ev färsk mozzarella

Beskrivning

    Pizzadeg:
    Smula jästen i en bunke och lös upp i 0,5 dl vatten. Tillsätt resten av vattnet, olivolja och salt. Häll i mjölet och arbeta ihop till en deg. Strö över lite mjöl och låt jäsa övertäckt i 1 timme.

    Tomatsås:
    Hacka vitlöksklyftorna grovt och fräs i olivoljan några minuter i en traktörpanna. Tillsätt tomaterna och hackade basilikablad. Mosa försiktigt tomaterna med baksidan av en träslev. Låt koka ihop en liten stund. Sila såsen genom en finmaskig sil (tryck med träsleven) ner i en bunke. Häll tillbaka såsen i pannan och koka upp. Smaka av med salt, peppar och en gnutta socker. Låt såsen reducera till lagom konsistens.

    Utbakning:
    Kavla ut pizzadegen tunt på två plåtar. Bred ut tomatsåsen på bottnarna. Strö över riven ost. Lägg på skinka, oliver och kronärtskockor. Grädda i ugn, 250 grader varmluft i 10-15 min. Lägg ev på lite färsk mozzarella mot slutet av gräddningen. Garnera pizzorna med ruccola och rostade pinjenötter

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.