Pizzadeg:
Smula jästen i en bunke och lös upp i 0,5 dl vatten. Tillsätt resten av vattnet, olivolja och salt. Häll i mjölet och arbeta ihop till en deg. Strö över lite mjöl och låt jäsa övertäckt i 1 timme.
Tomatsås:
Hacka vitlöksklyftorna grovt och fräs i olivoljan några minuter i en traktörpanna. Tillsätt tomaterna och hackade basilikablad. Mosa försiktigt tomaterna med baksidan av en träslev. Låt koka ihop en liten stund. Sila såsen genom en finmaskig sil (tryck med träsleven) ner i en bunke. Häll tillbaka såsen i pannan och koka upp. Smaka av med salt, peppar och en gnutta socker. Låt såsen reducera till lagom konsistens.
Utbakning:
Kavla ut pizzadegen tunt på två plåtar. Bred ut tomatsåsen på bottnarna. Strö över riven ost. Lägg på skinka, oliver och kronärtskockor. Grädda i ugn, 250 grader varmluft i 10-15 min. Lägg ev på lite färsk mozzarella mot slutet av gräddningen. Garnera pizzorna med ruccola och rostade pinjenötter
Jag gör extremt god pizza säger dom som har smakat den. Micke har överlåtit pizzabageriet åt mig numera, jag tycker att köket blir mindre mjöligt då så jag har accepterat det fast jag tycker att hans pizzor är lika goda
Vi gillar att baka Italienska pizzor så vill du ha tips på annan bra deg så kolla in här. I går testade maken att baka pizza på vår ny inköpta baksten/pizzasten ett fantastiskt resultat blev det
Servera gärna med prosciutto eller någon annan italiensk lufttorkad skinka. Blanda snabbt samman ingredienserna till pajdegen, använd gärna matberedare
"Det smakar som Italien, och luktar som pizza" sa Klara när denna rätt serverades. Vi använde en pesto som vi hittade på Lidl, med tomat och mandel, men det går bra med vilken röd pesto som helst
I fredags blev det sedvanlig fredagspizza. men emellanåt blir det alltså fredagspizza. Maken gjorde en kanondeg som blev perfekta pizzabottnar, men jag testade också något nytt, pizzabotten utan mjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.