Ingefära och Citronfudge
jigglybear
jigglybear

Ingefära och Citronfudge

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 125 g marshmallows
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl grädde
  • 50 gram smör
  • finrivet skal från 1 citron
  • 1 msk nyriven färsk ingefära
  • 200 g vit choklad

Beskrivning

    1. Om du har stora mashmallows, klipp dem i lite mindre bitar. Finhacka den vita chokladen

    2. Klä en form på ca 15*15 cm med bakplåtspapper

    3. Lägg allt utom den vita chokladen i en tjockbottnad kastrull och låt koka upp och sjud under omrörning tills marsmallowsen har smält helt.

    4. Ta av kastrullen från plattan, tillsätt den vita chokladen och rör tills den smält helt.

    5. Här kan du göra två val! Antingen silar du bort ingefäran och citronskalen, då får du en mild smak av ingefära, eller så låter du den vara kvar, valet är ditt!
    Häll fudgen i formen, låt svalna lite och ställ den sedan i kylen för att låta den stelna helt, gärna över natten.

    6. Skär upp fudgen och ät direkt 

    Håller sig ca 2 veckor i kylen.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.