Ingefärashot
weronica nordin
weronica nordin

Ingefärashot

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 300 g ingefära
  • 3 citroner
  • Flytande honung

Beskrivning

    Skölj och borsta av ingefäran ordentligt med en potatisborste.

    Koka upp 1,5-2 liter vatten i en kastrull.

    Grovriv ingefäran med skalet kvar. Låt den rivna ingefäran sjuda i vattnet på låg värme i 20 min.

    Pressa citronerna och blanda ner saften. Låt svalna något och tillsätt honung efter behag.

    Sila bort ingefäran med ett durkslag eller en stor sil. Låt shoten stå en halvtimme innan du häller upp den på flaskor. Detta då det finns kvar ingefärasediment som du vill få med så lite som möjligt av i flaskorna.

    Klart!


    ***Bonustips***
    Flaskorna får ofta en beläggning av ingefära på insidan som är svår att få bort. Men häll i ca en dl vanligt ris (okokt), lite diskmedel och lite hett vatten, stäng locket och skaka flaskan. Tadaa, så diskas den ren!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.