Indiska köttbullar med blomkålsris
sara-141
sara-141

Indiska köttbullar med blomkålsris

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Indiska köttbullar i tikka masalasås
  • 250 gram nötfärs
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk spiskummin
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 klyfta(or) vitlök
  • 0,25 st citron (er)
  • 0,5 kruka(or) färsk persilja
  • 300 gram Spicy Tikka Masala Sås
  • 1 dl vatten
  • Blomkålsris
  • 250 gram Blomkålsris
  • 0,5 tsk torkad gurkmeja
  • 2 krm salt
  • 2 tsk rapsolja
  • 1 st granatäpple (n)
  • 0,5 kruka(or) färsk persilja

Beskrivning

    Köttbullar:

    1. Blanda färsen i en bunke med salt, spiskummin, svartpeppar, riven vitlök, citronskal och finhackad persilja. Blanda väl och forma 8 köttbullar med vattensköljda händer.
    2. Vispa ut tikka masalasåsen med vatten i en vid kastrull eller stekpanna. Tillsätt köttbullarna i såsen, lägg på ett lock och låt köttbullarna sjuda i såsen i ca 10 min.
    Blomkålsris:

    1. Blanda blomkålsriset med gurkmeja och salt och fräs i olja i en varm stekpanna i ca 2 min.
    2. Pilla ur granatäppelkärnor och finhacka persilja och blanda med blomkålsriset. Lägg upp blomkålsriset i en skål och servera till köttbullarna.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.