1. Blanda färsen i en bunke med salt, spiskummin, svartpeppar, riven vitlök, citronskal och finhackad persilja. Blanda väl och forma 8 köttbullar med vattensköljda händer.
2. Vispa ut tikka masalasåsen med vatten i en vid kastrull eller stekpanna. Tillsätt köttbullarna i såsen, lägg på ett lock och låt köttbullarna sjuda i såsen i ca 10 min.
Blomkålsris:
1. Blanda blomkålsriset med gurkmeja och salt och fräs i olja i en varm stekpanna i ca 2 min.
2. Pilla ur granatäppelkärnor och finhacka persilja och blanda med blomkålsriset. Lägg upp blomkålsriset i en skål och servera till köttbullarna.
Det blir indiskaköttbullar i smakrik sås, toppat med pistagenötter och en frisk gurksallad därtill. Servera slutligen de färdiga köttbullarnamed basmatiris
Krydda med garam masala och gurkmeja. Arbeta färsen smidig och forma till stora, ovala köttbullar. Blanda ströbröd och mjölk och låt det svälla ca 5 min
Lägg köttbullarna i en smord eldfast form. Sätt ugnen på 225°. Skala och finhacka löken. Arbeta samman alla ingredienserna utom sesamfröna till en smidig färs
Forma färsen till köttbullar och bryn dem i en stekpanna med smör. Skala och hacka lök och vitlök och fräs utan att det får färg i en stekpanna med smör
Blanda med färsen, pressad vitlök, riven ingefära och salt. Förra veckan lagade jag för första gången Indiskalammköttbullar, de blev så fantastiskt goda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.