Indiska köttbullar i tikka masalasås med blomkålsris
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
För 4 portioner
Indiska köttbullar i tikka masalasås
500 g
Lammfärs
1 tsk
Salt Fint
1 tsk
Spiskummin
2 krm
Svartpeppar
2 st
klyftor Vitlök Vanlig
0.5 st
Citron - Eko
1 st
krukor Persilja - färsk
600 g
Spicy Tikka Masala Sauce
2 dl
Vatten
Blomkålsris
500 g
Blomkålsris
1 tsk
Torkad gurkmeja
4 krm
Salt Fint
4 tsk
Rapsolja
2 st
Granatäpple
1 st
krukor Persilja - färsk
Beskrivning
1. Köttbullar: Blanda lammfärsen i en bunke med salt, spiskummin, svartpeppar, riven vitlök, citronskal och finhackad persilja. Blanda väl och forma 8 köttbullar med vattensköljda händer.
2. Vispa ut tikka masalasåsen med vatten i en vid kastrull eller stekpanna. Tillsätt köttbullarna i såsen, lägg på ett lock och låt köttbullarna sjuda i såsen i ca 10 min.
3. Blomkålsris: Blanda blomkålsriset med gurkmeja och salt och fräs i olja i en varm stekpanna i ca 2 min.
4. Pilla ur granatäppelkärnor och finhacka persilja och blanda med blomkålsriset. Lägg upp blomkålsriset i en skål och servera till köttbullarna.
Indiskaköttbullarmedkoriander. ev litemaizena att reda med. Krydda med garam masala och gurkmeja. Arbeta färsen smidig och forma till stora, ovala köttbullar
Forma färsen tillköttbullar och bryn dem i en stekpanna med smör. Skala och hacka lök och vitlök och fräs utan att det får färg i en stekpanna med smör
Blanda med färsen, pressad vitlök, riveningefära och salt. Förra veckan lagade jag för första gången Indiskalammköttbullar, de blev så fantastiskt goda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.