Indiska köttbullar i tikka masalasås med blomkålsris
annagl
annagl

Indiska köttbullar i tikka masalasås med blomkålsris

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • För 4 portioner
  • Indiska köttbullar i tikka masalasås
  • 500 g Lammfärs
  • 1 tsk Salt Fint
  • 1 tsk Spiskummin
  • 2 krm Svartpeppar
  • 2 st klyftor Vitlök Vanlig
  • 0.5 st Citron - Eko
  • 1 st krukor Persilja - färsk
  • 600 g Spicy Tikka Masala Sauce
  • 2 dl Vatten
  • Blomkålsris
  • 500 g Blomkålsris
  • 1 tsk Torkad gurkmeja
  • 4 krm Salt Fint
  • 4 tsk Rapsolja
  • 2 st Granatäpple
  • 1 st krukor Persilja - färsk

Beskrivning

    1. Köttbullar: Blanda lammfärsen i en bunke med salt, spiskummin, svartpeppar, riven vitlök, citronskal och finhackad persilja. Blanda väl och forma 8 köttbullar med vattensköljda händer.

    2. Vispa ut tikka masalasåsen med vatten i en vid kastrull eller stekpanna. Tillsätt köttbullarna i såsen, lägg på ett lock och låt köttbullarna sjuda i såsen i ca 10 min.

    3. Blomkålsris: Blanda blomkålsriset med gurkmeja och salt och fräs i olja i en varm stekpanna i ca 2 min.

    4. Pilla ur granatäppelkärnor och finhacka persilja och blanda med blomkålsriset. Lägg upp blomkålsriset i en skål och servera till köttbullarna.

    https://www.mathem.se/recept/indiska-kottbullar-i-tikka-masalasas-med-blomkalsris

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.