Immes knäckiga blåbärspaj
labradoreniköket
labradoreniköket

Immes knäckiga blåbärspaj

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Pajbotten
  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  •  
  • Fyllning
  • 500 g frysta blåbär
  • Potatismjöl
  • Socker
  •  
  • Toppen
  • 50 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn

Beskrivning

    1. Sätt ungen på 175-200 grader.
    2. Blanda ihop smör, vetemjöl och socker till en smulig massa. Tryck sedan ut degen i en rundad form, min var ca 25cm i diameter, så botten och kanter blir täckta. Se till så det inte finns något hål i botten, då fyllningen kan sticka ner under botten vilket gör den vattnig och inte lika mör.
    3. Rör ner lite potatismjöl tillsammans med blåbären i en bunke, alla blåbär ska vara täckta, överblivet potatismjölet som kan ha åkt ner till botten kan strös över blåbären i formen. Häll sedan blåbären över till formen och strö några matskedar med socker över. Hur mycket socker som behövs beror på om blåbären är odlade eller vilda. Vilda tex brukar oftast vara syrligare.
    4. Blanda nu ihop smör, vetemjöl, socker och havregryn till en smulig massa. Smula sedan över blåbären.
    5. Grädda mitt i ungen tills toppingen är nästintill gyllenbrun, vanligtvis 30 minuter.
    6. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.