1. Sätt ungen på 175-200 grader.
2. Blanda ihop smör, vetemjöl och socker till en smulig massa. Tryck sedan ut degen i en rundad form, min var ca 25cm i diameter, så botten och kanter blir täckta. Se till så det inte finns något hål i botten, då fyllningen kan sticka ner under botten vilket gör den vattnig och inte lika mör.
3. Rör ner lite potatismjöl tillsammans med blåbären i en bunke, alla blåbär ska vara täckta, överblivet potatismjölet som kan ha åkt ner till botten kan strös över blåbären i formen. Häll sedan blåbären över till formen och strö några matskedar med socker över. Hur mycket socker som behövs beror på om blåbären är odlade eller vilda. Vilda tex brukar oftast vara syrligare.
4. Blanda nu ihop smör, vetemjöl, socker och havregryn till en smulig massa. Smula sedan över blåbären.
5. Grädda mitt i ungen tills toppingen är nästintill gyllenbrun, vanligtvis 30 minuter.
6. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bären i formen, pudra över potatismjöl och strösocker. Smält smöret i en kastrull, tillsätt grädde och sirap, ta bort kastrullen från spisen
Blåbär är ett av mina favoritbär och blåbärspaj är något av det godaste som finns tycker jag. Den här pajen med havregryn är seg och knäckig på samma gång och smakar fantastiskt
1 form, ca 6-8 port. 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Häll blåbären i en pajform. Strö över socker, vaniljsocker och potatismjöl och blanda runt så att alla bär täcks av sockerblandningen
Bästa blåbärspajen jag någonsin har gjort och en succé precis varje gång. Finns väl inge godare så här under sensommar/höst än blåbärspaj eller äppelpaj
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bären i formen, pudra över potatismjöl och socker. Smält smöret i en kastrull på spisen, tillsätt grädde och sirap, ta bort kastrullen från spisen
1 form, ca 6-8 port. 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Häll blåbären i en pajform. Strö över socker, vaniljsocker och potatismjöl och blanda runt så att alla bär täcks av sockerblandningen
Jag bakar sällan bärpaj hemma så jag har inte riktigt något favoritrecept att gå tillbaka till. Häromveckan hade vi middagsgäster mitt i veckan och kom i sista minuten att vi också ville bjuda på en efterrätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.